Klik her for at hente udstillingsoversigt m/priser

01_køgenord
Køge Nord

Køge Nord er en station på København-Ringsted-banen og Køge Bugt-banen. Den blev indviet sammen med København-Ringsted-banen i 2019.

En bro, der er udformet som et rør tværs over motorvejen, forbinder de to dele af stationen samt en busterminal på vestsiden, og det er her billedet er taget, lige før solnedgang.

05_morgenstemning_i_sydhavnen
Sydhavnen

Glasbroen, der forbinder to af AAU CPH’s fire bygninger, er blevet forvandlet til lyskunst og fungerer derfor nu som et vartegn for både Aalborg Universitet i København, men også for hele Københavns Sydhavn. Den blev indviet i 2017.

Billedet er taget en morgen på vej til arbejde.

Landskaber i sort/hvid

IMG_1714-Edit
The Corpach Shipwreck, Fort William, Skotland

På rundrejse i Skotland i 2022, fandt jeg ud af at jeg var ganske tæt på dette skibsvrag, som ligger offentligt tilgængeligt uden for Fort William i Skotland. Skibsvraget har ligget her siden 2011, og er fotograferet af mange før mig.

IMG_7856-Edit
Kulhuse strand

En forårsdag i 2024 hvor jeg var på besøg hos en kollega der har sommerhus i Kulhuse, kørte jeg på hjemvejen forbi stranden, hvor der var utroligt lavvandet.

10_hammershus
Hammershus

Et billede fra Bornholm fra 2020, hvor turen egentlig skulle være gået til Skotland – men pga. Corona blev turen aflyst.

Island

IMG_1791-Edit
Island

Jeg har været på Island 2 gange – senest i 2021, og har utroligt mange billeder derfra. Her var det en islandsk hest som poserede smukt foran klipperne.

06_bruarfoss
Bruarfoss, Island

Det smukke Bruarfoss vandfald på Island, også fra turen i 2021. Turen hen til vandfaldet var lang og anstrengende (med alt fotoudstyret og stativ på ryggen), men alle anstrengelserne værd.

09_seljavellir_island
Seljavellir, Island

Seljavellir er en udendørs geotermisk pool, dvs. den er naturligt opvarmet. Den er bygget i 1923, og bassinet er 10×25 meter stort. Jeg var heldig at møde en amerikansk familie som hoppede i og fandt sig i at blive fotograferet.

Islandsk lava

15_lava_S
Lava fra vulkanen Fagradalsfjall

I 2021 var vulkanudbruddet i Fagradalsfjall aktivt. Dog ikke lige den dag jeg var der – men man kunne gå på kanten af den nye kolde lava, og se mange former og mønstre. En stor oplevelse.

Den blå time

04_sölvesborgbroen_2
Sölvesborgbroen, Sverige

Sölvesborgbroen i Sverige, er en 760 meter lang cykel- og gangbro i Blekinge, som åbnede i 2013. Jeg var der i november 2023, på en kold dag, lige efter solnedgang – i det man kalder “den blå time”. Det viste sig at der var et arrangement ved broen for at markere “Orange day” – og derfor lyste broen op i orange farver, der var orange balloner, og i krattet ovre bagved broen en orange projektør. De orange farver gør sig utrolig godt til den blå himmel. Billedet er taget med meget lang lukkertid, som gør at vandet ser ud til at være helt roligt.

30_utterslev-mose
Utterslev Mose

Ved Utterslev Mose finder man denne fine lille “platform” hvor man kan sidde på bænken og nyde udsigten. Billedet er ligesom Sölvesborgbroen taget i “den blå time” og med lang lukkertid.

IMG_8215
Sneglen

Kastrup Søbad – Sneglen blev bygget i 2004-05 og blev tegnet af White Architects. Det er gratis at bade der og der er udsigt til både Øresund og Saltholm.

Arkitektur farve

18_legohouse
Legohouse, Billund

Lego House er et oplevelseshus i Billund, ca. 1 km fra Legoland. Det 12.000 m² store hus er fyldt med 25 millioner LEGO klodser. I LEGO House bygger børn og voksne med LEGO klodser både fysisk og digitalt, og udvendigt ser man så disse trapper, som er meget fotogene. 2 drenge med tøj i matchende farver kom meget belejligt forbi. Billedet er fra 2023.

12_8tallet
8-tallet

8tallet er et dansk bolig- og erhvervsbyggeri beliggende i Ørestad Syd i København. Ejendommen er designet af tegnestuen Bjarke Ingels Group og indeholder 476 lejligheder med i alt 62.000 m² og er dermed en af de største danske boligejendomme.

40_christiansborg
Christiansborg Ridebane

Christiansborg Ridebane blev etableret i forbindelse med opførelsen af det første Christiansborg (1733-1745).

Buegangene var i tidligere tider et yndet sted at spadsere igennem bl.a. for H. C. Andersen, der i sin unge dage benyttede dem på sin vej til Hofteatret. Teologen og filosoffen Søren Kierkegaard gik ad buegangene, når han skulle besøge sin forlovede Regine Olsen, der boede i rækkehusene De Seks Søstre, som lå hvor Slotsholmsgade 4-8 nu ligger (tidligere filial af Privatbanken).

Arkitektur sort/hvid

16_elbphilharmonie
Elbphilharmonie, Hamborg

Elbphilharmonie er en koncertsal i Hamborgs Hafen City, der blev indviet 11. januar 2017. Huset er tegnet af det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron. Udover tre koncertsale rummer bygningen hotel, restauranter, boliger og parkeringshus samt en offentligt tilgængelig udsigtsplatform.

Her er det trappen op til en af koncertsalene, fotograferet på en tur med fotoklubben KFAK i 2022.

02_den_blå_planet
Den Blå Planet

Den Blå Planet er et udstillingsakvarium i Kastrup på Amager i Storkøbenhavn. Det blev indviet i2013 og er efterfølgeren til det tidligere Danmarks Akvarium. Anlægget er 12.000 kvadratmeter inkl. udearealer og indeholder 20.000 dyr fordelt på 450 arter.

20_kaktustowers
Kaktustowers

Kaktustårnene er bygget op omkring en central kerne, og får et komplekst og skulpturelt udtryk af en facade, der drejer på hvert niveau. Bygningernes ydre består af næsten 500 spidse altaner, som snor sig hele vejen op og skaber klare referencer til den stikkende ørkenplante. Det skarpe udseende brydes af facaden, der reflekterer aftenens sidste solstråler i en gylden glød – en skarp kontrast til bygningernes ellers hårde udseende.

Jeg har forsøgt at fotografere dem fra en lidt alternativ vinkel.

Portrætter

31_pride
Pride “tvillinger”

Når der er Pride-parade i København er der mange gode motiver, og glade mennesker overalt.

08_kurt
Kurt

På portrætkursus på Grundtvigs højskole fik jeg til opgave at lave et “nærværende portræt”, og det stillede Kurt op til.

Jeg vil lade det være op til beskueren at afgøre om portrættet lever op til emnet.

madrid_par_45x30
Scottish drummers

I Madrid mødte jeg disse 2 musikere fra et skotsk “drummerband”.