Om mig

Jeg hedder Dorthe Dalby Nielsen, og bor i Rødovre.

Jeg er ivrig amatørfotograf. I 2015 købte jeg et digitalt spejlreflekskamera på tilbud, efter at mit digitale kompaktkamera ikke kunne mere, og prøvede så at gennemlæse manualen, som var på 300 sider … jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var temmelig uoverskueligt.

Jeg tilmeldte mig derfor et aftenskolekursus “Lær dit kamera at kende”, og fik pludselig en forståelse for hvad man kan med blænde, iso og lukkertid, og hvordan jeg betjente mit nye kamera. Derefter tog jeg et naturfotokursus, og meldte mig ind i fotoklubben KFAK, og så har det taget fart. I 2024 er det 3. gang jeg skal på Grundtvigs højskole i Hillerød til Fotofestival, og jeg har også været på et portrætfotokursus på højskolen. Kameraet er iøvrigt også skiftet ud til et spejlløst, og jeg har investeret i bedre objektiver.

KFAK afholder 6 årlige konkurrencer, og jeg har fået gode placeringer flere gange. Desuden også en 1. præmie (for Køge Nord billedet) i Region Nord (som er sammenslutningen af fotoklubber i København og Nordsjælland). Jeg har været på flere udlandsrejser med fotoklubben, til Madrid, Hamborg, Bologna og i år går turen til Stockholm. Desuden har jeg også rejst privat, blandt andet til Skotland, Island, Tyskland og flere gange til Sverige.